Executive stress management

Cases

Wetenschappelijk onderbouwde theorie


's Werelds meest gerenommeerde welzijnsorganisaties ondersteunen de voordelen van bewust ademhalen als techniek om stress te managen.


“Een kalmerende ademhalingstechniek voor stress, angst en paniek duurt slechts een paar minuten en kan overal worden toegepast.”
“Slechts één minuut diep ademhalen kan angst verminderen en de stresshormonen in je lichaam doen afnemen.”
“De richtlijnen over stressmanagement van de Wereldgezondheidsorganisatie bevatten informatie en praktische vaardigheden zoals ademhalingsoefeningen om mensen te helpen met stress om te gaan.”
“Het enige dat je onder controle moet krijgen als je je overweldigd en/of angstig voelt.”
“Met een trage ademhaling kun je je zenuwstelsel controleren, maar ook de werking van je geest. De moonbird biedt een meerwaarde omdat het apparaat je ademhaling begeleidt en biofeedback geeft.”


- Prof. dr. Steven Laureys

Cases uit de praktijk

Hoe ik mijn klanten help om hun uitdagingen te overwinnen. 


Namen en foto's zijn fictief om de privacy te waarborgen. 

Peter

Peter

Peter is de oprichter en CEO van een toonaangevend IT-bedrijf. Hij heeft een glansrijke carrière, maar achter de schermen worstelt hij met stress en spanning. Te veel werk, te weinig tijd en te hoge eisen maken hem tot slaaf van zijn eigen succes. Hij zit in een ratrace van vergaderingen, taken en problemen.


Slecht slapen, veel piekeren en vermoeidheid zijn het gevolg. Zijn concentratie en helderheid lijden eronder. Allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maagpijn, spierpijn en hartkloppingen steken de kop op.

lees het volledige verhaal van Peter
Marie

Marie

Een CEO, die ik Marie zal noemen, neemt contact met me op omdat ze last heeft van chronische stress. Haar bedrijf staat voor grote uitdagingen op vlak van technologie, HR management, kostenbeheersing en toekomstbestendigheid. Dit gaat gepaard met hoge werkdruk, veel verantwoordelijkheden, lange werkdagen en weinig tijd voor zichzelf. Ze voelt zich vaak gespannen, moe, prikkelbaar en somber. Ze heeft ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en slaapproblemen.

lees het volledige verhaal van Marie