Executive stress management

FAQ

FAQ

Bekijk hier het antwoord op de meest gestelde vragen:

 • Wat is hartcoherentie?

  Hartcoherentie is de synchronisatie tussen je hart en je adem. Je hart klopt sneller als je inademt en langzamer als je uitademt. Dit is normaal en gezond. Als je hart en je adem goed op elkaar afgestemd zijn, heb je een hoge hartcoherentie. Dit betekent dat je lichaam en je geest in balans zijn. Je voelt je dan kalm, helder en gelukkig. Als je hart en je adem niet goed op elkaar afgestemd zijn, heb je een lage hartcoherentie. Dit betekent dat je lichaam en je geest uit balans zijn. Je voelt je dan gestrest, verward en ongelukkig. 


  Je kunt je hartcoherentie verhogen door bewust te ademen op een ritme dat bij jou past. Dit helpt je om te ontspannen, je emoties te beheersen en je gezondheid te bevorderen.


  De methode is wetenschappelijk onderbouwd en de effecten zijn meetbaar en zichtbaar in real-time met biofeedbacksoftware, en op langere termijn.

  Ik geloof niet in ademhalingstechnieken. Is dit dan wel iets voor mij?

  Mijn aanpak is niet gebaseerd op geloof, maar op de fysiologie van ons lichaam. Wetenschappelijke studies tonen aan dat onze ademhaling een directe invloed heeft op ons hartritme, dat op zijn beurt ons brein en ons zenuwstelsel beïnvloedt. Door goed te ademen, voel je je beter en functioneer je beter. Het maakt niet uit of je erin gelooft of niet, het effect van je ademhaling is onvermijdelijk, meetbaar en zichtbaar.

  Er zijn zoveel coaches op de markt. Waarom zou ik met jou in zee gaan?

  Er zijn inderdaad veel coaches op de markt, maar niet alle coaches zijn hetzelfde.

  1. Ik ben de enige gecertificeerde hartcoherentiecoach in België die zich specialiseert in executives en ondernemers.
  2. Ik heb ervaring met topfuncties en ik heb zelf een burn-out overwonnen, dus ik weet wat je nodig hebt om veerkrachtig te zijn.
  3. Ik bied je een professionele en persoonlijke begeleiding met biofeedbacksoftware, de meest recente kennis en een glimlach.

  Voor wie is het Coherent Leadership traject bedoeld?

  Het traject richt zich op ambitieuze C-level executives, bedrijfsleiders, ondernemers, beleidsmakers of academici die stressklachten ervaren en deze onder controle willen krijgen om een meer evenwichtige en daadkrachtige leider te worden.

  Wat zijn de voordelen van het Coherent Leadership traject?

  Het traject biedt je meer harmonie, flow en creativiteit, en beter leiderschap, betere focus en performantie.
  Je leert hoe je met een ademhalingstechniek jezelf in balans kan brengen, stress kan verminderen, focus en creativiteit kan ontwikkelen, beter kan communiceren en samenwerken, meer zelfvertrouwen en authenticiteit kan uitstralen, en meer impact kan maken als leider.

  Hoe vaak zien of horen we elkaar in de loop van het traject?

  We zien elkaar zes keer voor een persoonlijke 1-1 sessie van 1 tot 1,5 uur, gespreid over 12 weken. We werken 12 weken samen omdat we dan de stappen kunnen zetten die nodig zijn om een duurzaam resultaat te behalen.


  Daarnaast kun je me tot vier keer bellen voor een tussentijdse check-up van een half uur, of me altijd een bericht sturen via Whatsapp of mail als je extra support nodig hebt. 


  Ik zal je ook na elke sessie een samenvatting via e-mail sturen, zodat je alles kunt herhalen. 


  Je staat er dus niet alleen voor; ik ben er om je te begeleiden en te ondersteunen op je weg naar coherent leiderschap.

  Waar gaan de sessies door? Live of online?

  Voor de meting met biofeedbacksoftware is het noodzakelijk dat de sessies live doorgaan. 


  Je kunt kiezen voor je bedrijf, je thuis of een andere locatie. Jij beslist!


  Indien dit praktisch moeilijk is, kunnen we per uitzondering ook online werken, maar dan is er geen meting mogelijk.

  Hoeveel tijd heb ik nodig om de ademhalingsoefeningen te doen?

  De ademhalingsoefeningen zijn makkelijk en snel. Je doet ze elke dag in totaal 10 tot 20 minuten, verdeeld over twee of drie keer. Je kiest zelf wanneer en waar je ze doet, bijvoorbeeld in de auto als je naar je werk rijdt, op kantoor voor een belangrijke vergadering, of thuis voor het slapengaan. Het belangrijkste is dat je het elke dag doet. 

  Hoe kan ik starten met het Coherent Leadership traject?

  Om te starten kun je een vrijblijvend telefonisch introductiegesprek inplannen. In een half uurtje bespreken we je situatie, doelen en verwachtingen en kijken we of Coherent Leadership een goede match voor je is. Je krijgt ook de kans om al je vragen te stellen en meer te weten te komen over mijn werkwijze en resultaten.


  Indien we beiden overtuigd zijn dat we samen je doelen kunnen realiseren, plannen we direct je eerste sessie in. 

  Hoe zit het met de discretie?

  Discretie vind ik vanzelfsprekend. Door mijn ervaring in de banksector weet ik ook hoe essentieel dit is. Ik begrijp dat je misschien niet wilt dat je collega’s, managementteam of medewerkers weten dat je een traject bij mij volgt. Je kunt er volledig op vertrouwen dat ik geen informatie over jou of je bedrijf deel met anderen. 

  Ik heb momenteel een burn-out. Kan ik hiervoor bij jou terecht?

  De focus van mijn aanbod ligt op de preventie van burn-out. 


  Heb je momenteel een burn-out, dan verwijs ik je graag door naar de gespecialiseerde zorg. Hoewel het traject zeker ondersteunend kan werken, is het slechts een van de puzzelstukken tot herstel. 

  Is het Coherent Leadership traject hetzelfde als therapie?

  Nee, het traject is geen therapie maar een training-coaching:  


  1. Training over de mechanismen van stress, het ontstaan van burn-out, de werking en effecten van de ademtechniek, rol van hart, brein, hormonen en emoties,…
  2. Coaching bij de omgang met stress en bij de ademoefeningen.

  Therapie richt zich op het behandelen van psychische stoornissen, het genezen van trauma's en het oplossen van emotionele problemen. Training en coaching zijn geen vervanging voor therapie en niet geschikt voor mensen die lijden aan ernstige psychische klachten. Als je denkt dat je baat zou hebben bij therapie, neem dan contact op met je huisarts.